Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг запази втората позиция на грида

Хюлкенберг запази втората позиция на грида

59
0

Нико Хюлкенберг се размина без наказание след квалификацията за Гран при на Австрия, в която се класира трети, но ще стартира от втора позиция на грида заради наказанието на Нико Розберг (Мерцедес). Пилотът на Форс Индия бе разследван от стюардите по подозрение, че не е намалил достатъчно скоростта при жълти знамена на пистата в Q1.

Тийм мениджърът на отбора Анди Стивънсън обясни, че от питуола веднага са се обадили на Хюлкенберг, когато са видели проблема със задвижващата система на Карлос Сайнц (Торо Росо).

„Нико със сигурност разбра съобщението”, допълни Стивънсън.

В решението на стюардите се посочва, че телеметрията е показала намаляване на скоростта от страна на Хюлкенберг. На Кевин Магнусен (Рено) също не бе наложена санкция. Фелипе Насър (Заубер), Джолион Палмър (Рено) и Рио Харианто (Мейнър) обаче са санкционирани с преместване 3 места назад на грида и по 2 наказателни точки.

„Страхотна квалификация, след която съм много щастлив и доволен от представянето ни”, отбеляза Хюлкенберг. „Изсъхващата писта ми напомни за полпозишъна ми в Бразилия през 2010 г. Трябва да кажа, че подобни сложни условия наистина много ми допадат. Не се знае какво е сцеплението, трябва да поемеш известен риск и да смениш гумите със сухи в точния момент – и ние го сторихме днес. Великолепна работа от целия тим. Около нас ще има много бързи автомобили, но аз се чувствам добре в моя болид. Вървим силно във всички сесии досега и смятам, че можем да вземем доста точки.”