Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Денят не бе лесен

Хамилтън: Денят не бе лесен

77
0

Люис Хамилтън записа своята 44-а победа в квалификациите и утре ще стартира от първа позиция в Гран при на Канада. Пилотът на Мерцедес успя да изпревари с 0,3 секунди своя съотборник Нико Розберг. Британецът бе доста доволен, особено след проблемите си в третата свободна тренировка.

„Това бе невероятно“, заяви Хамилтън. „Това не бе най-лесният ден за мен, защото преди квалификацията имах известни съмнения и трябваше да гадая за настройките. Не успях да направя достатъчно обиколки преди тренировката за място, като сериозна причина за това бях самия аз.

Да спечеля 44-ата си първа позиция на пистата, на която спечелих първата си победа е разбира се нещо особено. Първата ми обиколка (в последната част – б.р.) бе много добра, но можеше да бъде и по-добра. Следващата обиколка не започна добре, но средния сектор бе добър. Колата ни бе много бърза. Много съм щастлив, но ситуацията с гумите не бе лесна.“

Най-добрата обиколка на Хамилтън в квалификацията бе по-добра с около 0,5 сек. от полпозишъна на Нико Розберг от миналата година. В утрешния ден двамата ще стартират от първа редица.