Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън вече планира живота си след Формула 1

Хамилтън вече планира живота си след Формула 1

33
0
2014,Люис Хамилтън

Люис Хамилтън вече планира живота си за времето, след като приключи кариерата му във Формула 1.

29-годишният английски пилот води битка за титлата този сезон със съотборника си в Мерцедес Нико Розберг. От настоящия му договор с отбора има още един сезон. По време на уикенда за Гран при на САЩ той потвърди, че няма да подновява контракта с компанията на Саймън Фулър XIX Entertainment, която управляваше делата му през последните няколко години. Люис няма намерение да се отказва, но призна, че мисли за времето, когато вече няма да се състезава:

– Доста пилоти се връщат в спорта като репортери или коментатори. Аз лично имам други планове и надежди. Старая се да се позиционирам така, че да имам с какво да продължа, когато спра. Със сигурност ще има желание да се върна в болид. Състезавам се откакто бях на осем години, така че подобно чувство е съвсем естествено – както беше с Михаел [Шумахер], както е с всеки друг пилот. Мика [Хакинен] опита да се върне, защото това е като наркотик, не можеш просто да си тръгнеш. В някакъв момент, когато се оттегля… Ще правя нещо, което ми е наистина интересно. В тази посока ми се ще да работя.

Хамилтън е споменавал не веднъж, че има интерес към музиката – област, в която се изявява приятелката му Никол Шерцингер. Близки до него източници твърдят, че иска да се захване и с благотворителни проекти. Пилотът се изявява като посланик на УНИЦЕФ и е иска да продължи хуманитарната си работа.

Ако пък реши сам да управлява кариерата си – без помощта на мениджър – Люис няма да е изключение. Той обаче тепърва ще вземе това решение.

– Чувствам се добре, смятам, че мога сам да се справя. Нико договори своя договор, Себастиан [Фетел] работи за себе си, така че няма причина, поради която аз да не мога. Но не съм решил дали ще го сторя или не. Надявам се да остана дълго време с отбора, дано и те искат същото. Всъщност няма нужда нещо да се променя кой знае колко – обясни англичанинът и допълни, че няма намерение да прави баща си Антъни отново свой мениджър.