Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Какво се предполага, че трябва да правя? Да седя и да...

Хамилтън: Какво се предполага, че трябва да правя? Да седя и да го оставя да вземе титлата?

49
0

Люис Хамилтън спечели финалната надпревара от сезон 2016 г. във Формула 1 – Гран при на Абу Даби, но това не бе достатъчно, за да вземе титлата, след като съотборникът му Нико Розберг финишира втори.

Англичанинът защити тактиката си от последните обиколки, в които караше по-бавно от възможното. От питуола на тима му два пъти се обаждаха с инструкция да вдигне темпото, но той не го стори, дори след намесата на Пади Лоу.

„Сторих всичко, което можах. Борих се до последно за феновете и за всички, дошли да ме подкрепят този уикенд”, заяви Хамилтън.

„В крайна сметка ние сме на пистата, за да се състезаваме. Отборът вече беше спечелил конструкторския шампионат. В този момент какво се предполага, че трябва да правя? Просто да седя и да го оставя да вземе титлата? Трябваше да си помогна.”

„Не знам защо просто не ни оставиха да се състезаваме. Имаше момент, в който усещах, че ще загубя надпреварата. Но тяхното мислене бе доста ясно. Не смятам, че съм сторил нещо опасно или нечестно. Водехме битка за титлата, водех и контролирах темпото. Това са правилата.”

Люис коментира също така, че Нико е свършил фантастична работа и пак го поздрави. На въпрос дали смята, че най-добрият пилот е спечелил титлата тази година обаче отговори: „Не съм непременно съгласен с това. Ще го оставя на въображението ви.”