Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън преподписа с Мерцедес

Хамилтън преподписа с Мерцедес

90
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън подписа нов двегодишен договор с Мерцедес, съобщиха официално от отбора днес на пистата Хокенхайм, където този уикенд ще се проведе Гран при на Германия. Така четирикратният световен шампион ще продължи да се състезава с тима от Бракли през 2019 и 2020 г.

Настоящият контракт на Хамилтън бе до края на 2018 г. и подновяването му се обсъждаше още от миналата година. Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф неколкократно заявяваше, че подписването е съвсем близо.

Люис Хамилтън се присъедини към Мерцедес през 2013 г. Заедно с отбора от Бракли спечели три от четирите си титли във Формула 1, както и 44 победи. От екипа отбелязаха, че той е най-успешният пилот в 112-годишната Гран при история на Мерцедес-Бенц.

Твърди се, че новият контракт на Хамилтън е за 40 милиона паунда на година. Това ще го направи най-добре платеният британски спортист.

„Продължението на договора ми на практика бе формалност, откакто с Тото разговаряхме през зимата, но е хубаво всичко да се подпише, обяви и да си продължим работата”, коментира Люис. „Никога не съм бил по-щастлив в отбор в сравнение със сега. На едни и същи вълни сме както на пистата, така и извън нея. Убеден съм, че Мерцедес е правилният отбор за идващите години.”

Волф уточни, че последните документи били подписани тази седмица.