Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Надявам се да нямам повече неприятности с техниката

Хамилтън: Надявам се да нямам повече неприятности с техниката

69
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че не се притеснява относно малката разлика между първата и втората позиция във Формула 1 и факта, че днес стопи само 7 точки от аванса на съотборника си Нико Розберг.

Онова, което той иска най-много, е да няма никакви неприятности повече до края на сезона в последните 6 състезания при 22 точки преднина на Нико.

Хамилтън обясни, че на старта е сгрешил в стремежа си да направи всичко по възможно най-добрия начин с оборотите и съединителя. Люис след това обаче бързо оптимизира работата на колата си, настигна Нико и го постави под напрежение.

– Мислех и за това как точно ще атакуваме предния, завой, да няма контакт и т.н. – с усмивка коментира Хамилтън, който обясни още, че износването на гумите в края е било важен параметър, но не е било притеснително.

Англичанинът допълни, че надпреварата е била трудна за него:

– Преди старта бутонът, който задейства последователността на действия за загряващата обиколка, не проработи. Стигнах грида, още не работеше. Никога не съм чувал такова нещо да се е случвало преди. След това се появи поредица светлинни сигнали, които не се бяха включвали преди това. Опитах да тръгна колкото се може по-бързо, не загубих твърде много позиции.

Хамилтън каза също така, че е притиснал съекипника си и това подействало. Рейс инженерът му Пийт Бонингтън го инструктираше по радиото да внимава, но той атакува на максимум и доближи колкото можа повече Розберг на пистата преди немският състезател да сбърка.