Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не ми казвайте какво мога и какво не мога да правя

Хамилтън: Не ми казвайте какво мога и какво не мога да правя

64
0

Люис Хамилтън смята, че е аутсайдер във Формула 1 и че някои хора го приемат трудно заради това, че има интереси, излизащи от рамката на автомобилните надпревари. Трикратният световен шампион казва също така, че страничните занимания не пречат на работата му на пистата.

„В голяма степен съм аутсайдер. Аз се интересувам от много повече неща, отколкото само от карането. Управлението на състезателен автомобил е това, което върша най-добре, но има много повече, което мога да предложа”, заяви Хамилтън в интервю за Сити ЕйЕм.

Британският пилот на Мерцедес обясни, че е започнал да взима самостоятелни решения в живота си едва след като напуска Макларън в края на 2012 г. Свалил някои от преградите около себе си, откривайки с какво се чувства комфортно и с какво – не.

„Хората понякога трудно приемат, че обичаш музиката, когато си на определено ниво в света на автомобилните състезания”, продължи англичанинът. „Трябва да вършиш това, което обичаш и да не ти пука какво мислят останалите. Наскоро си взех сертификата за гмуркане, искам да получа и за управление на хеликоптер. Но музиката е най-важна за мен. Записвам до три сутринта преди състезание, след това излизам и печеля – това е най-прекрасното усещане. Няма значение какво пишат журналистите. „О, той пътува и купонясва.” Аз идвам и печеля. Не ми казвайте какво мога и какво не мога да правя. Аз определям кой съм. Не ме определя това, което хората говорят за мен. Може да посетя десет различни страни в рамките на седмица, но ще дойда на пистата и ще бия.

Исках да правя музика още в училище, но баща ми ме накара да уча история. Не беше за мен. Сега мога да давам 100% на надпреварите и да отделям достатъчно енергия за други неща. Обичам творчеството и ходя на изложби, модни дефилета, обичам да ходя на концерти, когато мога.”

Пилотът е категоричен, че човек не бива да се самоограничава, за да могат останалите да се чувстват комфортно: „Кание [Уест] е меко казано откровен. Обожавам това. Иска ми се аз да бях толкова прям, наистина ми се ще. Но съм вързан с всички тези марки с идеалистичен имидж, с който желаят да бъдат свързвани и се налага да съм внимателен.”

Хамилтън разказа също така, че не обича да кара сам по нормалните пътища, тъй като мрази трафика и не може да изпраща съобщения с телефона си. Предпочита кола с шофьор и споделя, че Майбах-ът е страхотен автомобил, в който да спиш.