Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не съм твърде разочарован. Беше сложна сесия, сторих всичко по силите...

Хамилтън: Не съм твърде разочарован. Беше сложна сесия, сторих всичко по силите си

72
0

Люис Хамилтън заяви, че не е твърде разочарован заради изпусната първа позиция за Гран при на Унгария.

Английският пилот на Мерцедес трябваше да намали рязко в края на Q3 заради инцидента на Фернандо Алонсо. Съекипникът му Нико Розберг се измъкна по-леко, тъй като бе по-назад на трасето и взе полпозишъна.

„Не знам Нико с колко по-напред е бил, но аз вървях с четири десети от секундата по-бърз в първия сектор и се чувствах добре в онази обиколка. Имах известен малшанс заради случилото се с Фернандо, но такива неща стават. Не съм твърде разочарован. Беше сложна сесия, сторих всичко по силите си. Утре ни предстои дълго състезание и ще дам всичко, което мога. Надявам се да е сухо, но няма нищо против и смесени условия, защото и в такива вървя добре. Ще видим. Дано не вали – заради феновете”, коментира Хамилтън.

Розберг обясни, че квалификацията бе истинско предизвикателство заради постоянно сменящите се условия. Първият сегмент стартира 20 минути по-късно от официално обявения начален час заради пороен дъжд; беше спрян 5 минути след началото, когато пак заваля силно. След това имаше три катастрофи и вследствие на всяка от тях имаше прекъсване. Q1 отне час и четвърт, за да завърши, като след удара на Рио Харианто оставаха още 1:18 минути от сегмента, но рейс контролът реши да не възобновява сесията.

„Направо е изумително, че накрая пистата изсъхна почти изцяло. На някои от бордюрите имаше мокри петна и трябваше да се внимава много при отваряне на DRS-а. Толкова неща трябваше да се взимат предвид – дори накрая, когато всички намаляваха, за да си осигурят достатъчно пространство. Съвсем на финала имаше двойни жълти знамена, но аз намалих много, много сериозно и в резултат на това загубих доста време. Утре битката ще е сериозна – с Люис и Ред Бул-ите”, каза Розберг.