Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не мога да си позволя да губя повече точки спрямо Фетел

Хамилтън: Не мога да си позволя да губя повече точки спрямо Фетел

47
0

Люис Хамилтън заяви преди началото на състезателния уикенд в Китай, че не може да си позволи да губи повече точки спрямо основния си съперник за титлата Себастиан Фетел. Пилотът на Ферари спечели първите 2 състезания в Австралия и Бахрейн и вече има аванс от 17 точки пред шампиона.

В последния кръг той завърши 3-и след старт от 9-а позиция заради наказание за смяна на скоростната кутия. В Шанхай досега той почти винаги се е представял много добре, като има 5 победи и се надява след идния уикенд те да станат 6, за да не се увеличи още разликата спрямо Себастиан.

„Това трасе винаги е било добро за мен, каза Люис. – Затова наистина се надявам, че ще мога да се изкача по стълбата до тази позиция, към която се стремим в последните 2 състезания. Идват добри неща за нас, но аз изоставам със 17 точки и не мога да си позволя да губя още точки спрямо Себастиан.”

Британецът заяви още, че проблемите, с които се е сблъскал този сезон, сред които беше и проблем с комуникацията с бокса в Бахрейн, само показват на какво високо ниво трябва на бъде тимът му Мерцедес, за да може да се пребори с Ферари.

„Битката е много близка сега и всяко нещо може да направи разликата от 7 точки на финала, каза още Люис. – Не можем да си позволим да губим още състезания. Стратегията в Бахрйен беше страхотна, но за да работя тя по принцип, трябва да знаем какво точно е нужно да направим.”