Начало Други Хюлкенберг ще кара за Порше в 24 часа на Льо Ман догодина

Хюлкенберг ще кара за Порше в 24 часа на Льо Ман догодина

73
0

Нико Хюлкенберг ще кара за екипа на Порше в 24 часа на Льо Ман през 2015 г. Пилотът на Форс Индия във Формула 1 ще е зад волана на трето 919 Hybrid, а преди легендарната надпревара за издръжливост ще участва в 6 часа на Спа.

– Порше и Льо Ман – комбинацията вероятно привлича всеки автомобилен състезател – коментира 27-годишният немски пилот. – Фен съм на Порше от дълго време и внимателно наблюдавах завръщането им в LMP1. Желанието да кара автомобил на Льо Ман нарасна. Много се радвам, че календарът на Формула 1 за 2015 г. го позволява и съм благодарен на отбора си Форс Индия за щедрия жест да ми разрешат да го направя. Сега е време да се захващам за работа, за да изпълня и двете си задължения.

Това няма да е първи опит на Хюлкенберг зад волана на Порше. През 2010 г. той тества 911 GT3-R Hybrid на Нюрбургринг.

– Нямаме търпение да работим с Нико. Имаме пълна вяра в пилотските му качества, той със сигурност ще пасне в екипа. Възможността за интеграция е от изключително голямо значение в надпреварите за издръжливост. За пилот от Формула 1 е необичайно да приеме, че резултатът му е съвкупността от представянето на трима състезатели – каза вицепрезидентът на проекта за LMP1 на Порше Фриц Енцингер.

Шефът на екипа Андреас Зайдл допълни, че всички ще се постараят да подготвят Нико за новото предизвикателство, за справянето с по-бавните GT автомобили, с карането през нощта и т.н.

– Благодаря на Форс Индия и Виджай Маля, че ни го заеха – допълни той.