Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Пистата е по-бърза от всякога

Хамилтън: Пистата е по-бърза от всякога

61
0
Люис Хамилтън

„Ако някой си е мислел, че този уикенд ще е лесен като разходка в парка, то днешният ден трябва да го е отрезвил”, бе обобщението на техническия директор на Мерцедес Джеймс Алисън след първите свободни тренировки на пистата Силвърстоун.

Той допълни, че разликата между екипа от Бракли и Ферари изглежда много малка в темпото както в една бърза обиколка, така и в дълги серии.

Люис Хамилтън започна коментара си за деня с това, че атмосферата на английското трасе е страхотна, времето – фантастично, а феновете – невероятни.

„Пистата е по-бърза от всякога”, продължи пилотът на Мерцедес. „През Копс, първи и втори завой се преминава на пълна газ с DRS – скоростта е истинска лудост. Но колкото по-бърза става Силвърстоун, толкова по-хубаво. Сигурно е най-добрата в света, защото усещането е като че ли караш изтребител по трасето! В същото време обаче, в момента е най-неравната писта, на която съм карал. Прилича на Нордшлайфе! А като се има предвид какви скорости развиваме, както и G-силите, мисля, че ще е най-натоварващото състезание за годината.”

„Днес карах с гуми софт и медиум. С меките се чувствах по-добре, отколкото със средните по твърдост, а изглеждат и издръжливи, което е забележително при тези натоварвания. Битката ще е много, много близка – Ферари са наистина бързи. Ще водим сериозна борба, което е страхотно за феновете.”

Валтери Ботас отбеляза, че новият асфалт дава сериозно сцепление на автомобилите, но също така не пропусна да спомене неравностите.

„За щастие те изглежда не ни влияят. Може би само високоскоростните завои като девети и 13-и са малко по-сложни. Но не е чак такъв проблем, тъй като има сцепление от новия асфалт. Софт изглежда работят добре. Имахме някои грижи с прегряване, тъй като температурата на пистата надскочи 50 градуса. Очакват се подобни условия в събота и неделя. Хард изглеждат по-здрави – малко по-бавни, но издържат по-дълго”, каза още финландецът.