Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хембри не вижда вина в Пирели за случилото се с Фетел

Хембри не вижда вина в Пирели за случилото се с Фетел

28
0

Пол Хембри разбира се не бе съгласен с обвиненията на Себастиян Фетел след спуканата в предпоследната обиколка гума. Англичанинът обясни, че отборът е трябвало внимателно да анализира износването на гумите преди да реши да рискува до такава степен.

„Обяснихме на екипите, че това трасе е най-критичното по отношение на гумите. Обяснихме, че според нас състезанието трябва да бъде на два или три стопа. Всички с изключение на Ферари изглежда ни послушаха. Бе много, много оптимистично от тяхна страна да се опитат да преминат през надпреварата с едно спиране. Този комплект бе на 28 обиколки. Бяха наясно с износването на гумите.

Действително ние сме дали цифрата от 40 обиколки като максимален живот, но тя е субективна спрямо условията на пистата и температурите. Когато натискаш нещо до ръба е възможно подобно нещо да се случи.

Ако състезанието бе с една обиколка по-малко и Себастиян бе на подиума, тогава той щеше да е герой и никой нищо нямаше да каже за гумите. Разбирам неговото емоционално състояние, но може би трябва да се изчака и да се преразгледат данните преди да се обвинява когото и да било.“