Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг смята, че кариерата му може да продължи с Порше в WEC

Хюлкенберг смята, че кариерата му може да продължи с Порше в WEC

21
0

Нико Хюлкенберг смята, че в бъдеще кариерата му може да продължи в световния шампионат за състезания за издръжливост (WEC – World Endurance Championship).

Немският пилот ще се състезава тази година в 24 часа на Льо Ман с Порше. Той получи разрешение да се присъедини към екипа от отбора си във Формула 1 Форс Индия и тренира упорито между Гран при надпреварите, за да се подготви за легендарната надпревара.

„Може би Порше е нов дом – за бъдещето. Все още се опитвам да придвижа кариерата си напред. Целта ми е същата: да печеля състезания и да стана световен шампион”, обясни Хюлкенберг пред Скай.

Той сподели също така, че не е бил в контакт с други отбори: „В момента всичко е спокойно. Едва април е.”

Началото на сезона във Формула 1 бе трудно за Хюлкенберг и съекипника му Серхио Перес. Форс Индия закъсня с новия болид и зимните тестове бяха сведени до минимум. Това се отрази и на по-нататъшното развитие на колата. Планираната за първите европейски стартове В-версия на болида се оказа отложена за Австрия. Най-добрият резултат на Нико в първите четири състезания бе седмото му място в Австралия.

Германецът призна, че ситуацията не е лека и добави: „Едва ли може да се очаква твърде много от нас през следващите два месеца – до Австрия. Поне има по какво да работим. Но истината е, че в момента просто сме прекалено бавни и не можем да сторим кой знае какво.”