Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг се разбра с Рено, чака Форс Индия да го пусне

Хюлкенберг се разбра с Рено, чака Форс Индия да го пусне

45
0

Нико Хюлкенберг се е разбрал с Рено за двегодишен договор (2017 и 2018 г.) и сега чака настоящият му отбор Форс Индия да разреши напускането му. Споразумението на немския пилот с френския тим е с опция за продължаване на договора и през 2019 г.

Съгласието на Форс Индия би трябвало да е формалност. Още при появата на информацията, че Рено се интересува от Нико, бе изяснено, че екипът от Силвърстоун няма да спъва пилота. Хюлкенберг бе във Форс Индия през 2011-2012 и от 2014 г. досега.

При това положение във Форс Индия се освобождава позиция, а в Рено остава само една непопълнена. В Енстън обмислят редица имена, включително настоящите титуляри Кевин Магнусен и Джолион Палмър. От Естебан Окон се интересуват и двата отбора. Съществуваха предположения, че от Мерцедес може да поискат да уредят едно от протежетата си в Мейнър – Окон или Паскал Верлайн – във Форс Индия, но в същото време в Бриксуърт предпочитат да получават пари за задвижващите си системи.

Валтери Ботас пък остава опция за Рено. Финландецът иска едногодишен договор с Уилямс, но в Гроув настояват да подпише за два сезона.