Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Странно е да се твърди, че не съм съсредоточен – резултатите...

Хамилтън: Странно е да се твърди, че не съм съсредоточен – резултатите ми показват друго

55
0

Люис Хамилтън изрази несъгласие с появилите се в медиите твърдения, че е разсеян и отдаден повече на социалния си живот, отколкото на състезанията във Формула 1.

В Испания, където този уикенд се провежда пети кръг от световния шампионат за 2016 г., трикратният световен шампион спечели трети полпозишън в пет квалификации досега.

„Равносметката досега са два полпозишъна и две квалификации, в които на практика нищо не се получи заради повреди. Сега взех още една първа позиция. В другите случаи се намесиха странични фактори и въпреки това има хора, които твърдят, че не съм съсредоточен. Доста странно е възрастни хора да правят подобно заключение, тъй като очевидно ситуацията очевидно не е такава. Всеки път, когато съм имал възможност, съм правил добро представяне. В първите три надпревари колата не бе съвсем наред (заради удари след старта – б.р.) и тогава свърших максимално добра работа с наличното оборудване. Смятам, че последното състезание – в Русия – беше страхотно, като се има предвид откъде тръгнах. Така че е твърде рано да се твърдят подобни неща. Аз лично съм много доволен от представянето си и квалификацията тук [на Каталуния] го демонстрира отново. А и по принцип оставям резултатите ми на пистата да говорят”, заяви Хамилтън.

На въпрос дали ще спре победната серия на съотборника си Нико Розберг в Испания Хамилтън отговори: „Никога не правя предположения! Или поне се опитвам… Да, човешко е, но не ми е в характера. Ще става, каквото ще става. Знам, че в състезанието ще трябва да се трудим здраво, тъй като пилотът не е единственият човек, от когото резултатът зависи: много неща могат да повлияят. Ще се наслаждавам на неделния следобед и ще се постарая да съм в максимално добро разположение на духа.”

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф отбеляза, че постижението на Хамилтън е особено забележително на фона на факта, че британецът имаше грижи с настройките в първия ден на Каталуния. Пилотът от своя страна добави, че на испанското трасе е трудно да се изпреварва и затова полпозишънът „е единствената опция. По принцип целта всяка година, при всяко излизане е да се класираш на първа позиция, да изпревариш съотборника си в квалификацията и да печелиш състезания. В момента изоставам с победите в надпревари, но до края на сезона има много стартове, тоест много възможности да наваксам. Така че продължавам да се трудя стъпка по стъпка.”