Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хил призова британското правителство да помогне финансово на Силвърстоун

Хил призова британското правителство да помогне финансово на Силвърстоун

78
0

Деймън Хил призова британското правителство да окаже финансова помощ на пистата Силвърстоун, за да запази трасето домакинството си на Гран при на Великобритания.

Бъдещето на надпреварата е под съмнение, след като наскоро стана известно съдържанието на писмо от председателя на BRDC (British Racing Drivers Club) – собствениците на пистата – Джон Грант до членове на клуба. В посланието се казва, че запазването на състезанието е приоритет за организацията, но само ако има смисъл в провеждането му.

„Говорим за обичано национално събитие, което – поради каквито и да са причини – винаги е имало затруднения да получи допълнително финансиране от правителството”, посочи Хил пред Прес Асоусиейшън. „Може би сега е моментът да се разгледа Гран при на Великобритания в контекста на случващото се в икономически план. И вероятно сега е времето да се осъзнае, че това състезание е невероятно добра възможност да демонстрираме на какво сме способни в тази област.”

Световният шампион във Формула 1 за 1996 г., който е и бивш председател на BRDC, участва в сключването на настоящия договор. Това стана през 2009 г., а контрактът е за 17 години. В него е включена клауза, според която BRDC може да го прекрати и да загуби домакинството на Гран при на Великобритания от края на 2019 г. За целта е необходимо Бърни Екълстоун да бъде уведомен преди тазгодишния старт.