Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън все още не е велик пилот, смята Стърлинг Мос

Хамилтън все още не е велик пилот, смята Стърлинг Мос

42
0

Люис Хамилтън все още не е велик пилот за разлика от Себастиан Фетел и Фернандо Алонсо, смята Стърлинг Мос.

Бившият пилот, който има 16 победи в 66 старта във Формула 1, е на мнение, че пилотът на Мерцедес се интересува повече от музика, отколкото от работата си в Гран при.

„Не мисля, че Люис е велик състезател в момента. Знаем, че Фетел и Алонсо са. Люис е по-малко ценен от някой като Джим Кларк например, но със сигурност върви по този път. Според мен ще достигне това ниво, ако спечели титлата тази година, но трябва да се внимава. Едно е той да запише такъв резултат, но стореното от Кларк, за да стигне до това ниво, е съвсем различно. Много е трудно да се правят преценки. Това, от което Люис наистина се интересува, е музиката, а не от карането”, заяви Мос по време на представянето на най-новата си книга – „My Racing Life”.

Той допълни, че се радва да вижда отдадеността на Хамилтън на писта по време на надпревара: „След старта на състезанието Люис дава всичко, за да спечели. Все още е невероятно бърз. Спира късно, аз също го правех. И не мисля, че Нико [Розберг] някога ще го победи.”

Мос и Хамилтън снимаха наскоро на пистата Монца с Мерцедес-а от 1955 г., с който 85-годишният англичанин печели легендарната надпревара Миле Миля преди 60 години.

„Люис наистина се вълнуваше да се качи в колата, хареса му да я кара. Не знам дали би му допаднала, ако трябваше да се състезава с нея. Но по времето, когато аз участвах в надпревари, го правехме повече за забавление. На волана на неговия болид има 32 копчета и нямам никаква представа за какво служи което и да е от тях. През 1961 г. спечелих Гран при на Германия и наградата бе 1000 паунда. По днешните стандарти това ще са 10 000 или 12 000 британски лири (близо 18 500 долара). Най-голямата сума, която съм печелил за година, бе 34 000 паунда”, обясни Мос.

Сър Стърлинг все пак е на мнение, че Хамилтън вероятно ще спечели титлата във Формула 1 през 2015 г.: „Трябва да си в Мерцедес, за да победиш. Той е там, притежава (нужното) умение. Има голям опит. От доста време е в спорта.”