Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес пред Ред Бул в последната тренировка в Унгария

Мерцедес пред Ред Бул в последната тренировка в Унгария

36
0
Люис Хамилтън,Макларън,Унгария

Пилотите на Мерцедес, Люис Хамилтън и Нико Розберг, завършиха начело и след последната свободна тренировка на пистата Хунгароринг, разделени от едва 0,04 сек. Зад тях се наредиха състезателите на Ред Бул, Себастиян Фетел и Даниел Рикиардо, изостанали съответно с 0,4 и 0,6 сек от върха. Топ 10 пък бе попълнен от Валтери Ботас (Уилямс), пилотите на Ферари, Фернандо Алонсо и Кими Райконен, Кевин Магнусен (Макларън) и Жан-Ерик Верн и Данил Квят от екипа на Торо Росо.

Последната свободна тренировка започна при облачно време, което повлия най-вече на температурата на асфалта. Тази на въздуха отново бе 26 градуса, но облаците не позволяваха слънцето да напече пистата и температурата на асфалта бе едва 42 градуса или с около 15 градуса по-малко от измерените в петък.

Пилотите се появиха още от първите минути на сесията в желанието си да подобрят баланса на колите си. Мнозина използваха тези първи минути и за да направят пробни стартове в края на питлейна.

Колите на Мерцедес отново изглеждаха без конкуренция, като Нико Розберг поведе при първия си опит с медиум сместа и остана начело почти до половината на тази последна свободна сесия.

Първо Ботас, а после Рикиардо и Алонсо успяха да поведат за кратко при вторите си опити с медиум сместа, преди Хамилтън отново да изведе Мерцедес начело.

Балансът с меките гуми явно бе уточнен още в петъчния ден, защото 15 минути преди края на сесията нито един пилот все още не бе направил излизане с тях.

Настъпи кратко затишие, в което всички се прибраха в боксовете си преди последните 10 минути от последната свободна тренировка. Болидите на Ферари бяха първите, които се появиха с меката смес. Двамата очаквано поведоха, като Райконен загуби доста време в последния сектор, въпреки че бе пред съотборника си след първите два.

Съвсем скоро двамата слязоха надолу в класирането след опитите на Розберг и Ботас, които се наредиха първи и втори. Германецът допусна грешка в последния сектор, но въпреки това успя да изпревари чувствително съперниците си.

Без подобна грешка Хамилтън успя да подобри времето на съотборника си с половин секунда. За кратко Фетел излезе на второ място, но при втората си бърза обиколка Розберг успя да се приближи на 0,2 сек от върха и да изпревари сънародника си. В края с трета бърза обиколка германецът остана на едва 0,04 сек от съотборника си, който отдавна се бе прибрал в бокса.

Така за следобедната квалификация пилотите на Мерцедес остават фаворити, въпреки че очакваните леки превалявания може да донесат изненади.