Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се раздели с мениджърската си компания XIX Entertainment

Хамилтън се раздели с мениджърската си компания XIX Entertainment

41
0

Люис Хамилтън се е разделил с мениджърската си компания – XIX Entertainment на Саймън Фулър. Според информация на британския Дейли Мейл пилотът на Мерцедес щял сам да се грижи за делата си.

Хамилтън подписа с XIX Entertainment през март 2011 г. Той прекрати договора на баща си Антъни като негов мениджър в началото на 2010 г. и изкара цяла година, работейки с помощта на тогавашния си отбор Макларън. След новината за новия му контракт Люис коментира, че е отделил достатъчно време, за да вземе това решение, тъй като то трябва да е най-правилното за кариерата и дългосрочното му бъдеще.

– Разговарях с множество заинтересовани компании, но смятам, че Саймън Фулър и екипът му желаят не просто да стана още по-добър автомобилен състезател, но и да работят спрямо амбициите ми за в бъдеще – допълни тогава Хамилтън.

Фулър вече имаше проект във Формула 1, който обаче се провали безславно – концепцията Earthcar на Хонда през 2007 г.

Английският пилот щях да реши ситуацията с мениджмънта след приключването на битката в тазгодишния шампионат.

– Люис се концентрира върху борбата в първенството в момента и ще преценява какво да прави с мениджмънта около Нова година. От около година мърмори, че иска да промени връзката с Фулър. Иска да стъпи на собствените си два крака и да намали комисионите – е цитиран в Дейли Мейл анонимен източник.

Отношенията на Хамилтън и XIX Entertainment не бяха безоблачни. Антъни Хамилтън например постави под въпрос управлението на кариерата на сина си още през 2011 г.:

– Всеки пилот в питлейна има за мениджър бивш състезател. Освен Люис. Сигурен съм, че хората в компанията са много добри, но за Формула 1 е необходимо да си лично ангажиран с живота на състезателя, защото напрежението е огромно. Те трябва да са тук и не мисля, че може да се върши достатъчно добра работа като се изпраща просто който и да е. Казвам го с уважение към всички в тази история, но така се прави бизнес в Гран при.

От настоящите пилоти в Гран при Себастиан Фетел е без мениджър.