Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас има 4-ата по бързина кола в решетката, твърди Магнусен

Хаас има 4-ата по бързина кола в решетката, твърди Магнусен

64
0
Ромен Грожан

Кевин Магнусен твърди, че екипът на Хаас има 4-ата по бързина кола в началото на този сезон. Датчанинът и неговият съотборник Ромен Грожан се класираха 6-и и 7-и в квалификацията в Австралия, а ще потеглят 5-и и 6-и заради наказанието от 3 места на Даниел Рикиардо.

След вчерашните свободни тренировки, в които двамата отново бяха много бързи, Фернандо Алонсо от Макларън заяви, че не е изненадан от темпото им, тъй като те използват реплика на колата на Ферари от миналата година.

„Алонсо е раздразнен, защото сме пред него, каза по този повод Магнусен. – Чудя се защо. Бил съм в Макларън, състезавал съм се за този отбор и знам инфраструктурата му. Аз съм горд от тима ми и впечатлен.

Този уикенд имаме конкурентна кола, която е 4-ата по сила в решетката. Нашия екип е най-малкият в решетката, с един от най-малките бюджети, ако не и най-малкият. Разполагаме с най-малко хора и ресурси. И въпреки това имаме 4-ата по сила кола в квалификацията.“

Грожан от своя страна признава, че технологичното партньорство с Ферари води до някои прилики по колите, но смята, че думите на Алонсо за реплика на болида на Скудерията не се верни и справедливи.

„Ние използваме същата скоростна кутия и окачване като тях. Всеки знае, че окачването определя много въздушния поток и затова има прилики между колите, каза Ромен. – Но ние правим нашата кола и ако бяхме втори отбор на Ферари, щяхме да сме до тях като скорост. Ние не сме такъв.“