Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас обяви програмата си за тестовете

Хаас обяви програмата си за тестовете

34
0
Грожан

Екипът на Хаас обяви програмата си за предсезонните тестове във Формула 1. Американският тим, който ще дебютира в Гран при този сезон, ще използва двамата си титулярни пилоти за изпитанията.

В първия ден в Барселона на 22 февруари колата, която ще бъде оборудвана с двигател и скоростна кутия на Ферари, ще подкара Ромен Грожан. В следващия ден в кокпита ще влезе Естебан Гутиерес. За 3-ия на Каталуня обиколки ще върти отново Грожан, а в 4-ия и последен ден от първия тест ще отстъпи място отново на мексиканеца.

За втория тест от 1 до 4 март първите два дни ще кара Гутиерес, а в последните два Грожан. Според Ромен ключово ще бъде отборът да натрупа колкото се може повече километри и данни в първите изпитания.

„Ние сме нов тим и имаме нужда всички да работим заедно – всички инженери, механици и пилотите, заяви френският пилот. – Важно е да постигнем нужната издръжливост колкото може по-рано, защото нямаме много тестове, а после отиваме директно в Мелбърн.

„Трябва да оправим навреме всички проблеми, които ще възникнат, заяви от своя страна Гутиерес. – Освен това трябва да навъртим колкото може повече обиколки. Сигурен съм, че ще имаме много работа за вършене.”