Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас представи цветовата схема на VF-24

Хаас представи цветовата схема на VF-24

1191
0
Хаас VF-24
снимка, Хаас

Хаас представи цветовата схема на VF-24. Американският отбор публикува снимки в профилите си в социалните мрежи. След няколко дни Хаас ще покаже и същинския си автомобил за сезон 2024 в F1.

Хаас продължи традицията си да представя пръв автомобила си преди началото на дадена кампания в F1. Подобно на миналата година, базираният във Великобритания и Италия отбор показа само цветовата схема на своя болид. Същинският автомобил ще бъде видян няколко дни по-късно на пистата „Силвърстоун.“

Новата цветова схема на Хаас не е толкова различна спрямо тази от сезон 2023. Основната област на промяна е свързана с горната част на носа. Сега там преобладава черния цвят, докато миналата година беше бяло. Това прави VF-24 да изглежда по-тъмен от всички ъгли в сравнение с предшественика си

Снимките не разкриват пълния дизайн на болида на Хаас. Американският отбор ще покаже реалния си автомобил за първи път по време на шейкдауна на Силвърстоун на 11 февруари. Едно от нещата, което се виждат най-ясно е логото на MoneyGram. Американската компания за онлайн разплащания и парични преводи започва втория си сезон като титулярен спонсор на отбора.

Тази година Хаас разчита отново на Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг. Така отборът продължава да разполага с изключително опитни състезатели. Магнусен започва седмата си кампания с отбора на Джийн Хаас, а Хюлкенберг- втората. Миналата година германецът направи страхотно впечатление зад волана на VF-23.

„С нетърпение очаквам да видя VF-24 да се движи и да се състезава. Знам, че това е чувство, което споделям с нашите партньори и целия екип“, сподели Джийн Хаас.

„В лицето на Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен също така знаем, че имаме страхотна двойка пилоти зад волана. Техният опит отново ще се окаже безценен, докато развиваме програмата си през годината.“

„Използвахме времето извън сезона, за да въведем процесите, за да бъдем по-добри и в крайна сметка да подобрим цялостното си представяне. Скоро ще видим как точно ще се справяме“, добави собственикът на Хаас.

Хаас отваря нова глава в своята история. Миналия месец американският отбор се раздели с дългогодишния си ръководител Гюнтер Щайнер. На негово място беше назначен един от неговите помощници- Аяо Комацу. Японецът също е дългогодишен служител на отбора. Малко преди Щайнер отборът се раздели и с техническия си директор Симоне Реста. Вчера екипът потвърди, че Оливър Беърман и Пиетро Фитипалди ще бъдат в ролята на резервни пилоти през предстоящата кампания.

Хаас VF-24
снимка, Хаас