Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Хаас изчистили всички противоречия между пилотите си, твърди Щайнер

В Хаас изчистили всички противоречия между пилотите си, твърди Щайнер

769
0
Кевин Магнусен, Ромен Грожан, Хаас
Кевин Магнусен пред Ромен Грожан в Гран при на Испания; снимка: Хаас

Пилотите на Хаас Кевин Магнусен и Ромен Грожан завършиха в топ 10 в Гран при на Испания, след като обаче се сбутаха помежду си по време на състезанието. Това стана след прибирането на колата за сигурност, излязла заради катастрофа между Ланс Строл и Ландо Норис. Датчанинът се класира седми, докато съотборникът му бе десети. Малко след края на надпреварата шефът на тима Гюнтер Щайнер заяви, че всичко помежду им било изчистено.

„Между нас с Ромен имаше контакт, но не беше умишлен. Радвам се, че все пак и двете ни коли са в точките”, каза Магнусен

„Ще говорим, тъй като трябва да се разберем какво стана. Сблъсъкът между съотборници трябва да се избягва, но нямаше умисъл – нито от моя, нито – убеден съм – от страна на Ромен.”

„Прекрасно е, че постигнахме добър резултат след няколко лоши надпревари. Имахме проблеми с гумите, които изглежда работиха значително по-добре този уикенд, при това във всякакви условия. Новите компоненти също бяха на ниво. Нямахме някакви сериозни подобрения, но все пак бяха доста елементи. Но най-важното е, че накарахме гумите да проработят. Този уикенд бе доста по-топло. Затова се надявам да продължим така и в летните стартове.”

След сбутването със съотборника си Грожан претърпя и втори инцидент – този път с Карлос Сайнц. Той пак се озова в зона за сигурност и до финала трябваше да се пази от Алекс Албон. Състезателят на Торо Росо видя карирания флаг 0,804 сек след съперника си от Хаас.

„Уикендът бе добър, темпото ни бе чудесно. Преди сейфти кара вървяхме почти сами. Рестартът бе малко по-сложен и там загубих няколко позиции. Като цяло съм доволен от начина, по който се развиха нещата на Каталуния. Радвам се, че демонстрирахме колко бърз е автомобилът ни”, заяви Грожан.

Щайнер пък коментира, че всичко между пилотите му е било изгладено след финала на състезанието

„Ситуацията се оказа малко противоречива, но оправихме нещата – всичко е изчистено между пилотите. Това е най-важното. Може би загубихме няколко точки, но ще се радваме да продължим напред, всичко е наред. И двете коли са в топ 10. В момента изглежда, че Монако и Канада ще са малко по-трудни за нас заради характеристиките на трасетата, но според мен и там ще можем да вземем точки”, заяви Щайнер.