Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас първи показа как ще изглежда новия болид на тима за 2018...

Хаас първи показа как ще изглежда новия болид на тима за 2018 г.

155
0

Екипът на Хаас първи показа как ще изглежда новия болид на тима за 2018 г. Той носи името VF-18 и е еволюция на миналогодишната кола, като най-съществените промени се дължат на новите правила – премахването на акулската перка и появата на предпазния ореол – halo.

От екипа заявиха, че промените по колата са били концентрирани върху това да се справят със слабите страни на болида от миналия сезон, свързани с аеродинамиката и поведението на колата.

Работено е много и по намаляване на теглото, за да може да се използва повече баласт при правенето на настройките.

Целта е била създаването на една стабилна платформа, чието представяне да не варира много от писта на писта, както беше миналата година.

„Премахнахме много от променливите неща по колата, където знаехме, че имаме слабости, каза собственикът на тима Джийн Хаас. – Фокусирахме се върху това да направим нужното колата ни да е постоянна и да намалим разликата спрямо водещите отбори.“

„Дизайнерите ни трябваше да работят здраво, за да модифицират шасито така, че halo да премине задължителните тестове за понасяне на товар, добави спортният директор Гюнтер Щайнер.

 – Общото тегло на колата нарасна заради ореола и сега има по-висок център на тежестта. Колата за 2017 г. всъщност беше много добрa, но не винаги вземахме най-доброто от нея. Надявам се това да се промени за 2018 г.“