Начало Избрани Хаас се завръща в Остин със специално оцветяване на VF-24

Хаас се завръща в Остин със специално оцветяване на VF-24

77
0
Хаас VF-24
снимка, Хаас

Хаас отново отбелязва завръщането на F1 в Остин. Американският отбор ще използва специално оцветяване върху своя болид VF-24. Пилотите Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг също ще бъдат със специални костюми. Освен нова разцветка, Хаас ще донесе и някои подобрения в автомобила.

Хаас ще използва специална разцветка във втория си домашен старт за сезона. Тя е украсена с плешив орел, който е един от символите на Съединените щати. Американският отбор използва специална еднократна цветова схема и по време на миналия сезон. Тя отново беше вдъхновена от родината на отбора

Междувременно Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен също ще носят нови състезателни гащеризони за кръга в Остин. Припомняме, че двамата пилоти напускат Хаас в края на сезона. Хюлкенберг ще продължи кариерата си в Заубер, докато Магнусен се очаква да напусне F1.

Хаас намекна за специалното оцветяване по време на вчерашния ден. Тимът публикува няколко поста в страниците си в социалните мрежи. Днес специалното еднократно оцветяване беше показано на снимки в профилите в Х (бивш Туитър).

Уикендът в Остин ще бъде много важен за Хаас. Отборът ще донесе някои новости, подобно на своите съперници. Tова да са последните сериозни актуализации в болида VF-24, след което тимът да насочи усилията си към следващата година.

„В Остин ще представим основната си актуализация за финалната част на сезона, която ще включва основно още една стъпка в развитието на пода и шасито. Както винаги, целта ни ще бъде да се подобри аеродинамичното натоварването, за да стане автомобилът по-бърз“, сподели Андреа Де Зордо.

„Трудно е да бъде направена голяма крачка във времето за обиколка. Говорим за малки числа. Разбира се, в тази напрегната борба в средата на колоната всяка новост е важна стъпка напред. Надяваме да постигнем резултати. Това е развитие и по-нататъшна еволюция на нашия пакет, а не нещо ново, въпреки че автомобилът ще изглежда малко по-различно.“

Техническият директор на Хаас добави, че пистата в Остин е много взискателна заради уникалните си характеристики и комбинации от завои

„Пистата на Америките е доста трудна за автомобилите, гумите, а също и за пилота, тъй като в миналото бе доста неравна. Миналата година не спечелихме нито една точка тук, но като цяло състезанието беше прилично за нас. Смятам, че тази година отново трябва да се представим добре. Ще се борим за шестото място и това е много приятно усещане. Наистина трябва да вложим всичко от себе си, за да го постигнем“, добави Андреа Де Зордо.

Пилотите на Хаас също коментира предстоящият старт в Остин, който слага край на есенната пауза в F1.

„Гран при на САЩ определено е едно от най-важните състезания през годината за нас. Имаме много американски партньори и, разбира се, американски фенове. Това е състезание, в което хората са много добре запознати с F1. Наистина е наистина мотивиращо да видиш подкрепата на повече от 400 000 души по време на уикенда. Имаме още една актуализация, която да донесе това състезание. Това е и уикенд със спринт, така че всяка обиколка на пистата ще бъде важна“, каза Хюлкенберг.

„Очаквам с нетърпение домашното ни състезание. Това е състезание за нас, в което има допълнително желание да се представим добре. COTA е страхотна писта и на нея се събират едни от най-големите тълпи от зрители през годината. Имали сме добри и лоши състезания там. Надявам се тази година да сме доста силни, тъй като това е писта със средна сила на притискане, а това обикновено ни подхожда. В миналото съм водил някои добри битки там и се надявам да спечеля точки“, коментира Магнусен.

Уикендът в Остин ще бъде първият след новината за техническо партньорство на Хаас с Тойота. Японците отново ще има присъствие в F1, макар и не като производител на задвижващи системи.