Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас ще бъде с надписите на Рич Енърджи на Силвърстоун

Хаас ще бъде с надписите на Рич Енърджи на Силвърстоун

683
0
Хаас Силвърстоун 2019
снимка: Хаас

Екипът на Хаас ще използва надписите на спонсора Рич Енърджи в уикенда във Великобритания. Това заяви шефът на тима Гюнтер Щайнер на Силвърстоун.

Снощи производителят на енергийни напитки обяви, че е прекратил договора си с американския тим заради слабото му представяне в шампионата.

Днес по-рано Щайнер каза, че Рич Енърджи продължава да бъде основният спонсор на тима и той не може да коментира повече заради търговска поверителност.

По колите обаче няма да присъства логото на фирмата, след като Рич Енърджи загуби делото срещу ATB Sales Limited. Компанията, която произвежда велосипедите Whyte, заведе иск в съда срещу производителя на енергийната напитка затова, че използва лого, което е изкопирано от това на ATB Sales.

„Надписите на Рич Енърджи ще бъдат на колите ни този уикенд. След това трябва да оправим нещата и да продължим напред, каза Щайнер. – Търговското споразумение не ми позволява да говоря повече, а и не искам. Няма смисъл да водим война на думи.“

Щайнер заяви още, че е бил изненадан да види съобщението на Рич Енърджи в Twitter снощи. Но справянето с такива ситуации е част от работата му да води отбор от Формула 1.

Според информация на Аутоспорт съобщението е било публикувано със съгласието на изпълнителния директор на Рич Енърджи Уилям Стори, но без знанието на инвеститорите и акционерите на компанията. И до това се е стигнало, тъй като е имало разногласия между тях по важни въпроси.

Според източник на изданието договорът между Хаас и Рич Енърджи не е прекратен, като Стори нямал правомощията да направи това.