Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рич Енърджи обяви, че вече не е спонсор на Хаас

Рич Енърджи обяви, че вече не е спонсор на Хаас

1988
0

Компанията Рич Енърджи обяви, че е прекратила договора си с Хаас. Производителят на енергийни напитки използва Туитър, за да обясни, че причината била лошо представяне от страна на американския отбор във Формула 1.

Съобщението гласи: „Днес Рич Енърджи прекрати контракта с Хаас заради лошо представяне. Нашата цел е да победим Ред Бул (като е използван акаунтът на Гран при тима, а не на компанията на компанията на Дитрих Матешиц – б.а.), а класиране зад Уилямс в Австрия е неприемливо. Политиката и целеустремеността на Формула 1 са присъщи и за нашия бизнес. Желаем всичко добро на отбора.”

Заявлението от страна на Рич Енърджи е толкова странно, колкото и цялото присъствие на фирмата на Уилям Стори в F1

От Хаас обявиха още в края на октомври миналата година, че производителят на енергийни напитки ще им стане главен спонсор. Стори бе сред основните действащи лица по време на представянето на отбора. Освен това неуморно обясняваше колко десетки милиона кена от напитката си е произвел и продал, въпреки че продуктът на практика бе неоткриваем. Единствените места, където можеше да се намери Рич Енърджи, бяха в Амазон (по 24 броя, и то в редките моменти на наличност) и моторхоума на Хаас в падока по време на състезателни уикенди.

От тима на Джийн Хаас заявиха, че са направили необходимите проверки. Обявиха дори, че са си получили парите по договора с Рич Енърджи. Неприятностите за Уилямс Стори обаче тепърва предстояха. Компанията Уайт Байкс, която произвежда велосипеди, заведе дело срещу него за кражба на лого и го спечели. Знакът с глава на елен бе свален от автомобилите на Хаас за Гран при на Канада.

В началото на юли обжалване на Стори бе отхвърлено

Съдът постанови, че след 18 юли логото не може да бъде използвано на територията на Великобритания. Бе решено, че всички разходи по делото са за сметка на Рич Енърджи. Тепърва трябва да се постигне споразумение за обезщетение за интелектуалната кражба. Стори също така трябва до 1 август да предаде на Уайт Байкс всички продукти със съответното лого или да ги унищожи. Третият вариант е да ги преобрази така, че да не нарушават съдебното решение. Рич Енърджи трябва още да предостави информация за глобалните си продажби, както и данните от договора си с Хаас, включително всички вече изплатени суми или предстоящи плащания.

Понастоящем реакция от страна на Хаас няма.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter