Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас ще използва спирачки Brembo в Испания

Хаас ще използва спирачки Brembo в Испания

75
0

Екипът на Хаас ще използва отново спирачките на Brembo в предстоящата Гран при на Испания, след проблемите които имаше в Русия с Carbone Industrie. Последните бяха ползвани в началото на уикенда в Сочи, след успешен тест преди това в Бахрейн.

По време на тренировките в Русия обаче се появиха проблеми с прегряване и за квалификацията и състезанието в Хаас се върнаха към Brembo. За състезанието на Каталуня американският тим също ще бъде с тях, докато проблемите с Carbone Industrie бъдат разрешени.

„Нямахме достатъчно охлаждане за тях. И ако не ги охлаждаш достатъчно, педалът на спирачката слиза много надолу, обясни спортният директор на тима Гюнтер Щайнер. – Също така износването им беше много голямо. Осъзнахме, че не можем да изкараме цяло състезание с тях. Взехме решение да се върнем към Brembo за Испания.”

По думите на Щайнер няма да има лесно и бързо разрешение на проблемите с Carbone Industrie. „Не е лесен проблем за разрешаване, каза Гюнтер. – Знаем какво е нужно да направим. Но ще ни е нужно време.”