Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас ще покаже снимки на новия болид VF-22 в края на седмицата

Хаас ще покаже снимки на новия болид VF-22 в края на седмицата

1167
0
Хаас 2021
снимка, Хаас

Екипът на Хаас ще покаже снимки на новия болид VF-22 в края на тази седмица. Това ще се случи на специално онлайн събитие, излъчено  на 4 февруари.

Макар и това да не е официално представяне на новата кола, Хаас ще разкрие как ще изглежда техният болид през 2022 чрез специални изображения. По този начин те стават първият отбор, който показва новия облик на колите от F1, който е според новите технически правила.

Физическото пускане на автомобила най-вероятно ще се случи в първия ден от предсезонните тестове в Барселона. Това е традиция на американския тим, който прави това всяка година откакто се състезава във Формула 1 от сезон 2016 насам.

Всички в Хаас се стремят да имат много по-силна година в сравнение с 2021. Тогава екипът реши да не развива своята кола и да се фокусира изцяло върху 2022. Така новите пилоти Мик Шумахер и Никита Мазепин не успяха да спечелят нито една точка. При конструкторите тимът остана на последната десета позиция.

Отборът може да се похвали с непроменен пилотски състав. Освен Шумахер и Мазепин, Хаас ще разчита и на тестовите пилоти Пиетро Фитипалди и Антонио Джовинаци. Ръководител продължава да е Гюнтер Щайнер. Според него новите технически разпоредби позволяват тимът да направи крачка напред.

„Ако бяхме продължили с тези правила, наваксването щеше да бъде много по-трудно. Тази година всички започват от нулата. Големите отбори винаги ще имат повече инерция, особено в началото на сезона. Надявам се ограничението на бюджетите да ни помогне да се доближим до тях“, сподели Щайнер.