Начало Избрани Mик Шумахер се надява да финишира в зоната на точките през сезон...

Mик Шумахер се надява да финишира в зоната на точките през сезон 2022

1105
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка Хаас

Мик Шумахер се надява да финишира в зоната на точките през сезон 2022 в F1. Пилотът на Хаас изкара много трудна новобранска кампания след като се състезаваше с най-слабата кола на стартовата решетка.

Германецът не смята, че отсъствието му от светлината на прожекторите е било много полезно за него. Бившият шампион във Формула 2 би приветствал напрежението, което се появява когато си в по-предната част на колоната.

Тъй като Хаас решиха да не разработват своя болид за 2021, Шумахер и съотборникът му Никита Мазепин се оказваха на последните две позиции във всеки състезателен уикенд. Американският тим инвестира всичките си финанси и ресурси в колата за тази година, която е според новите технически правила. Малко преди Коледа стана ясно, че новият автомобил на Хаас е преминал успешно краш тестовете.

На въпрос дали това, че не е бил в светлината на прожекторите е помогнало за първия му сезон в F1, Мик отговори така:

„Бих казал, че не. Предпочитам да съм в зоната на точките. Може би натискът е по-голям и е по трудно, но със сигурност бих предпочел понякога да ме хвърлят в студената вода. По този начин искам да се докажа“, каза Шумахер.

Най-забележителната битка на младия състезател бе в изпълненото със събития състезание в Унгария. Тогава поредицата от инциденти на първи завой му позволи да мине напред. Германецът водеше битка с Макс Верстапен, което според него е един от най-забележителнит моменти през 2021.

Докато миналия сезон беше много труден за Хаас, Мик се надява, че може да постигне напредък през тази година.

„Приехме това доста рано и знаехме какво се очаква от болида. Всички работехме в опит да сме възможно повече подготвени за 2022. Надяваме се да сме в позиция, в която да се борим за точки всеки уикенд“.

Шумахер се чувства доста уверен от това, което е видял до момента и очаква Хаас да направят тази толкова желана крачка напред.

„От това, което виждам, имам чувството, че сме в добра позиция“, добави пилотът на Хаас.

‘Колко добра? Това ще разберем в Бахрейн. Имаме нагласа за тази година. Знам, че ще има актуализации, които идват на пътя ни. Ще разработваме колата и всички онези неща, които не направихме миналата година. Ако възникне проблем, знаем как да го оправим“, завърши Мик Шумахер.

Освен Шумахер и Мазепин, екипът на Хаас ще разчита и на резервните пилот Пиетро Фитипалди и Антонио Джовинаци.