Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас щял да вземе Магнусен, ако бе получил отказ от Грожан

Хаас щял да вземе Магнусен, ако бе получил отказ от Грожан

79
0

Джийн Хаас е щял да вземе за титулярен пилот в тима си Кевин Магнусен, ако е бил получил отказ от Ромен Грожан. Това разкри босът на американския тим Хаас, който ще дебютира в Гран при догодина. Ромен беше привлечен от Лотус, а другият пилот ще бъде Естебан Гутиерес, който през 2015 г. бе тестпилот на Ферари.

Магнусен е бил сериозна опция пред Джийн, но след като е получи положителен отговор от Ромен, тя е отпаднала. Грожан имаше договор с Лотус и за догодина, но несигурното бъдеще на екипа и продължилото много дълго очакване да бъде закупен от Рено накараха французина да потърси алтернатива.

Самият Магнусен изкара сезона като резервен пилот в Макларън и дори замести контузения Фернандо Алонсо в дебютното състезание за годината – Гран при на Австралия. Той се надяваше да намери титулярен кокпит за догодина, но вече напрактика остана без възможности, тъй като свободни места има само в Мейнър Маруся.

„Говорихме с Магнусен, който беше много добър кандидат, обясни Хаас. – Той беше много уважаван от тима на Макларън. Всъщност ако Ромен бе отказал, бихме взели Магнусен като първи пилот.”

Хаас води дълги преговори и с Нико Хюлкенберг от Форс Индия, но последният предпочете да остане в тима, подписвайки нов 2-годишен договор.