Начало Избрани Хаас ще разкрие ливреята на своя болид след по-малко от седмица

Хаас ще разкрие ливреята на своя болид след по-малко от седмица

578
0
Хаас 2022
снимка, Хаас

Хаас ще разкрие ливреята на своя болид след по-малко от седмица. Американският отбор планира това да се случи на 31 януари по време на онлайн презентация.

Хаас ще започне осмия си сезон откакто дебютира в F1 през 2016 г. Американците все още са най-младият отбор на стартовата решетка на световния шампионат. Тимът ще покаже ливреята на новия си болид VF-23 по време на презентация, която ще се излъчва на живо в каналите на Хаас в социалните мрежи. Новият облик ще включва и логото на новия основен спонсор MoneyGram. Базираната в Далас компания подписа договор с отбора на Джийнс Хаас в края на миналата година.

Хаас реши да обнови пилотския си състав за сезон 2023 в F1. Американският отбор реши да се раздели с Мик Шумахер и да привлече Нико Хюлкенберг. 35-годишният германец ще направи официално завръщане на стартовата решетка като титулярен пилот след като прекара няколко години встрани. През последните три сезона той записа няколко участия за Рейсинг Пойнт/Астън Мартин и бе официален резервен пилот на британския отбор.

Заедно с него ще бъде Кевин Магнусен. Датчанинът ще започне втората си кампания откакто се върна в Хаас. Това ще бъде общо шести сезон за Магнусен за американския отбор. В момента 30-годишният състезател се възстановява след като наскоро претърпя операция на лявата китка. Затова той ще пропусне състезанието „24 часа на Дайтона“, което ще се проведе този уикенд. Магнусен се очаква да бъде напълно възстановен да предсезонните изпитания в Бахрейн.

Хаас вече разполага с наистина опитен пилотски състав. Шефът на екипа Гюнтер Щайнер се надява Магнусен и Хюлкенберг да се сработят добре и да тласнат американския отбор напред. Заедно с тях ще бъде и Пиетро Фитипалди. Бразилско-американският състезател ще продължава да изпълнява ролята на тестов и резервен състезател за пети пореден сезон.

Подобно на част от другите отбори в F1, Хаас трябва да покаже истинския си болид по време на изпитания на пистата Сахир, които ще се проведат от 23 до 25 февруари.