Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд и Сутил търсят начин да се върнат в F1

Хайдфелд и Сутил търсят начин да се върнат в F1

72
0
Адриан Сутил

Ник Хайдфелд и Адриан Сутил се надяват да се върнат във Формула 1 в близко бъдеще.

И двамата останаха без места. Първият бе заменен още по време на сезона в Лотус Рено, докато вторият чака почти до края на годината, за да разбере, че във Форс Индия са предпочели Нико Хюлкенберг.

Естествено, че се опитвам да си намеря позиция – бе категоричен Ник, който има 12 години в Гран при. – Но всички сме наясно, че моментът не е лесен и парите играят огромна роля. Изкарах много години в спорта, преживяването бе великолепно, но ми се иска да остана още малко.

Спонсорските бюджети са нещо наистина безкрайно важно, когато отборите взимат решение кой пилот да вземат. По последни данни венецуелската петролна компания PDVSA например е платила близо 50 млн. долара за мястото на Пастор Малдонадо в Уилямс.

Сутил пък бе осъден по обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда, но обжалва присъдата, като освен това е решен да се върне във Формула 1.

Много ясно, че планът е F1. Настоящата ситуация е нещо ново за мен, но съм мотивиран. Може би след кратка пауза ще се отвори нова възможност, но се надявам спирането да не е прекалено дълго – заяви Адриан. – Надявам се. Трудно е да се правят планове в този бизнес, но ми се иска да се върна през 2013 г. с добър отбор. Срамота е, че няма да съм на грида в Мелбърн, но все пак ми ще да намеря начин да се върна дори преди края на годината – допълни германецът.