Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд изненадан от решението на БМВ

Хайдфелд изненадан от решението на БМВ

64
0

Освен хилядите служители на БМВ Заубер в Хинвил и Мюнхен, Ник Хайдфелд бе не по-малко изненадан от изявлението на тима на БМВ, че се оттегля от Ф1.

„Решението на БМВ да не участва вече във Ф1 бе абсолютно неочаквано. Много съжалявам за членовете на отбора, с които за мен бе чест да работя през годините. Искам да им благодаря за тяхната изключителна подкрепа и за всичко, което постигнахме заедно.

Няма да изгубя и част от амбициите си за достигане на върха във Формула 1. Ще дам най-доброто от себе си да подкрепям тима и да се уверя, че ще получи възможно най-добрия си резултат до края на сезона. Колкото до персоналното ми бъдеще – сега ще разгледаме няколко възможности, имайки предвид променените условия.“ – това пише Хайдфелд в личния си уебсайт.

Германецът се присъедини към отбора от самото му начало като БМВ Заубер, след като преди това бе прекарал две години с екипа на БМВ Уилямс. Спекулациите до днес твърдяха, че на мястото на Хайдфелд, чиито договор с тима изтича в края на годината, ще седне сънародникът му Нико Розберг.