Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд не съжалява, че е резервен пилот в Мерцедес

Хайдфелд не съжалява, че е резервен пилот в Мерцедес

22
0

Ник Хайдфелд подчерта, че ще използва опита, който ще натрупа като резервен пилот в Мерцедес GP, за да се завърне успешно на стартовата решетка от Формула 1.

32-годишният германец бе фаворит за второто място в тима на Мерцедес GP, но в последния момент Михаел Шумахер реши да се завърне и логично бе предпочетен. Така Хайдфелд трябваше да се задоволи с ролята на трети пилот, но планира да извлече максимума от съвместната работа с Шуми.

Не искам да бъда резервен пилот завинаги, но вероятно мога да науча нещо от работата със седемкратен световен шампион и Рос Браун. Това е причината да подпиша с тима“ – казва Хайдфелд.

Наскоро доста тест пилоти се завърнаха към ролята на титулярни пилоти. И не искам да бъда нахален, но мисля, че съм в състояние да направя същото“ – добавя германецът.

В контраст на спекулациите Хайдфелд категорично твърди, че изобщо не се е замислял за място в DTM: „Това не е целта ми. Тези коли са прекалено различни… Не искам да променям стила си на каране, докато има все още шанс да се върна във Формула 1.