Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд очаква по-добра квалификация в Канада

Хайдфелд очаква по-добра квалификация в Канада

67
0

Ник Хайдфелд се надява да остави лошите квалификации зад себе си по време на уикенда в Канада следващата седмица. Германецът имаше сериозни проблеми с достигането на темпото на съотборника си Роберт Кубица, тъй като не успяваше да загрява гумите си до оптималната температура по време на квалификации.

Досега през тази година Кубица изпреварваше Хайдфелд във всяка една квалификация, но германецът се надява да остави това зад себе си, като именно в Канада миналата година той даде най-добрия си резултат.

„Гран при на Канада от миналата година бе много важно състезание за мен” – каза Хайдфелд в официалния преглед на тима преди надпреварата. „Представихме се много добре през 2007 година. Бях трети в квалификацията, а накрая завърших втори в надпреварата.”

„Първоначално резултатът бе напълно засенчен от инцидента на Роберт. Едва когато разбрахме, че е наред, можехме да празнуваме.”

„Разбира се, че се надявам да се представя добре в квалификацията този път. Работя доста с инженерите, за да мога бързо да загрявам гумите до оптималната температура за максимално сцепление.”

Кубица също очаква с нетърпение надпреварата в Монреал въпреки инцидента от миналата година.

„Очаквам с нетърпение надпреварата в Монреал. Това е специална надпревара, градът е много красив, а и феновете са много ентусиазирани. Харесвам пистата, тъй като има доста интензивно спиране и внезапни ускорения. В Монреал е много важно да имаш добро сцепление, за да може да се излиза по-бързо от завоите.”

„Трябва да бъдем внимателни, особени в началото на уикенда: тогава нивото на сцепление е много ниско, тъй като това не е постоянно писта за състезания. Въпреки големия инцидент от 2007 година Монреал е една от любимите ми писти.”