Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд убеден в прогреса на Рено в Германия

Хайдфелд убеден в прогреса на Рено в Германия

33
0
Ник Хайдфелд

Ник Хайдфелд познава прекрасно пистата Нюрбургринг – карал е там колело, пързалял се е в снега през зимата, точно на тази писта спечели и първи полпозишън в кариерата си. Точно фактът, че знае толкова добре всичко по трасето, увеличава увереността му за предстоящия уикенд, когато ще се проведе Гран при на Германия.

– Спечели 4 точки за отбора на Силвърстоун – приличен резултат, като се има предвид колко трудна бе ситуацията за целия тим там?

– Определено не бе резултатът, на който се надявахме. Но ако се прегледат проблемите ни от петък и събота (когато се класирах 16-и), фактът, че финиширах осми в неделя бе възможният максимум според мен. Състезанието всъщност бе истинско забавление, проведохме някои прекрасни двубои, имаше и интересни промени във времето – особено преминаването от мократа част на трасето към сухата. Определено обаче имаме нужда от повече от 4 точки и вярвам, че ще можем да го направим в следващите кръгове, тъй като ще имаме някои интересни нови неща по автомобилите.

– На Нюрбургринг ще си пред домашната си публика – винаги ли е нещо специално да се състезаваш в Германия?

– Да, винаги е така, в това няма съмнение. Особено на Нюрбургринг има страшно много хора, които ме подкрепят. Имам невероятни спомени от тази писта. Там се научих да карам колело и картинг, играех с шейна в снега, а по-късно спечелих и няколко старта в малките категории плюс първия си полпозишън във Формула 1. Завръщането там винаги е невероятно.

– Колко ентусиазирани са немските фенове?

– Много и имат напълно основателни причини, първо защото Себастиан [Фетел] води в шампионата и второ, защото има толкова много немски пилоти в спорта. Гордея се, че съм един от тях, както съм горд и че представям Рено на грида.

– Какво очакваш от колата?

– Знам, че ще имаме някои сериозни подобрения – по-големи от тези в последните стартове. В аеродинамичния тунел кипеше сериозен труд, така че се надявам да направим значителна стъпка напред. Трябваше да демонстрираме търпение във Валенсия и на Силвърстоун, но се е моментът за прогрес, за да се състезаваме отново с топекипите, където ни е мястото.

– Какви са целите ти за надпреварата?

– Да се представя възможно най-добре. Надявам се колата да е силна, така че отново да съм в топ 10 на квалификацията. Трябва да се борим здраво с Мерцедес, които ни изпревариха в подреждането при конструкторите. Ние обаче сме наясно, че имаме ресурса да сме четвърти този сезон.