Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен: Според мен има двама пилоти, които могат да попречат на Верстапен...

Хакинен: Според мен има двама пилоти, които могат да попречат на Верстапен да спечели състезанието този уикенд

5091
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Мика Хакинен коментира представянето на Верстапен от началото на уикенда в Бразилия. Световният шампион от 1998 и 1999 г. вярва, че има двама пилоти, които могат да попречат на нидерландеца да спечели Гран при на Сао Пауло- Люис Хамилтън и Ландо Норис. Хакинен обаче посочи, че това няма да бъде лесна задача.

Бразилия бе едно от малкото състезания, които не бяха спечелени от Верстапен и Ред Бул през сезон 2022. Тогава нидерландецът финишира шести, а Серхио Перес бе веднага зад него. Същевременно надпреварата бе спечелена от Джордж Ръсел (Мерцедес), следван от съотборника си Люис Хамилтън и Карлос Сайнц от Ферари

Тази година доминацията на Верстапен е още по-сериозна. 26-годишният състезател спечели 16 старта и подобри собствения си рекорд за най-много победи за един сезон. Утре трикратният световен ще потегли от полпозишън и има огромна възможност да продължи победата си серия. Верстапен също така е много близо до това да подобри рекорд на Алберто Аскари, поставен преди 71 години- най-висок процент победи в един сезон.

Хакинен коментира предстоящата надпревара в Бразилия. Финландецът вярва, че има двама пилоти, които могат да спрат Верстапен през утрешния ден.

„Според мен има двама пилоти, които могат да попречат на Верстапен да спечели състезанието този уикенд. Това са Люис Хамилтън и Ландо Норис“, сподели Хакинен.

„Макс най-вероятно ще спечели 17-а победа този сезон. Но погледнете начина, по който Люис и Ландо карат в момента. Възможно е те да създадат проблеми на Ред Бул“, продължи Хакинен.  „Мисля, че и двамата караха блестящо в Мексико. Те има истински огън в себе си. Ако успеят да продължат тази инерция на Интерлагос, то всичко може да се случи.“

Хакинен вярва, че именно това представяне отличава от Верстапен от останалите. За сравнение, тази година нидерландецът е спечелил същия брой състезания, колкото е бил общият брой на стартовете през всеки един от шампионските сезони на Хакинен в края на 90-те години на миналия век.

„Невероятно е да си помислим, че Макс е спечелил 16 състезания за един сезон – общият брой състезания, които съставляваха целия световен шампионат, когато аз спечелих двете си титли!“, каза Хакинен.

„Няма значение дали Макс е на полпозишън или както видяхме в Мексико, на по-ниска позиция на стартовата решетка. Автомобилът ми има нужните характеристики, за да печели всеки път, а той знае как да ги използва“, завърши Мика Хакинен.