Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен: Страхотна Гран при на Сингапур

Хакинен: Страхотна Гран при на Сингапур

71
0

Бившият световен шампион, Мика Хакинен, нарече нощната Гран при в Сингапур „невероятна”, след като я гледа на живо миналия уикенд.

Хакинен присъства на надпреварата като част от задълженията си на посланик на кампанията на „Джони Уолкър” за отговорно консумиране на алкохол. Финландецът сподели, че е бил поразен от спектакъла, който е видял.

„Резултатът определено бе изненадващ. Не очаквах подобен развой.” – казва Хакинен пред autosport.com. „Но бе невероятно.”

„Това бе първото нощно състезание от Формула 1, като по протежението на цялото трасе имаше отлична осветителна система. Затова и автоматично ти си мислиш: „Какво може да се обърка? Какво ще стане?”

„Аз бях попитан няколко пъти през уикенда какво може да се обърка, като продължавах да казвам: „Почакайте малко, да не говорим за негативни неща. Сигурен съм, че организаторите от Сингапур са свършили страхотна работа, за да елиминират всякакви проблеми, които може да се появят. Затова нека не говорим за негативни работи.”

„Сега, когато всичко свърши, можем да кажем, че видяхме една фантастична Гран при, фантастично състезание. Вечерта мина идеално. Затова и можем да кажем, че имахме двама победители – Фернандо Алонсо и Сингапур.”

Хакинен, който все още е последният световен шампион на Макларън след успехите през 1998 и 1999 година, прекара доста време с бившия си тим през уикенда. Финландецът подчертава, че е забелязал един консервативен подход от отбора, който е резултат от неприятния изход на миналия сезон.