Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Halo и гумите правят изпреварванията още по-трудни, смята Перес

Halo и гумите правят изпреварванията още по-трудни, смята Перес

46
0
Валтери Ботас,Макс Верстапен

Серхио Перес смята, че защитният елемент на кокпита halo и гумите на Пирели допринасят за това изпреварванията във Формула 1 този сезон да бъдат по-трудни.

В последните 2 състезания от шампионата в Монако и Канада изпреварванията бяха малко, като това беше изненадващо за Монреал, където обикновено има доста екшън.

„Не разбирам защо беше невъзможно да се изпреварва в Канада, каза пилотът на Форс Индия. – Колите са по-тежки този сезон заради ореола. Това не помага да има повече маневри.

Разликата в скоростта на колите, която е необходима, за да има изпреварване, е огромна. И докато Пирели не направи нещо драматично с гумите, може би ще имаме постоянно такива скучни състезания.“

Отговорникът по спортните въпроси в спорта Рос Браун не отрече, че надпреварата в Канада е била скучна:

„Не мога да не се съглася с мнението, че квалификациите в Монако и Канада бяха по-вълнуващи отколкото самите състезания. И докато това може да бъде очаквано в Монте Карло, то в Монреал обикновено победителят не е ясен до самия край.“

Браун обаче е на мнението на Себастиан Фетел, според който не всяко състезание може да е вълнуващо и непредвидимо. Рос смята, че шампионатът като цяло е много интересен и оспорван.

Самият Браун пък се извини на модела Уини Харлоу за недоразумението в края на Гран при на Канада, което доведе до развяването на карирания флаг 1 обиколка по-рано. Браун подчерта, че тя няма вина за случилото се и е изпълнила инструкциите на официалните лица, които са допуснали грешката.