Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Halo е ужасен елемент, смята Тото Волф

Halo е ужасен елемент, смята Тото Волф

87
0
Halo,ореол

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че не харесва новия защитен елемент на кокпита – halo или ореол, който ще бъде задължителен във Формула 1 от следващия сезон.

Австриецът обаче смята, че защитният детайл може да спаси живота на пилотите и е полезен за сигурността. Отборите гласуваха против въвеждането му, но ФИА го наложи като част от мерките за подобряване на сигурността.

„Това е ужасен елемент, каза Волф пред ESPN. – Беше залегнал като точка в брифинга с персонала и го показахме. Той е огромен къс метал, който тежи много, изглежда абсолютно извънземен и бих искал да го отрежа, ако можех.

Ние обаче трябва да се грижим за безопасността на пилотите и щом има устройство, което помага за защитата на техните животи, то ние трябва да го поставим върху колата си.”

Волф каза също, че надява на нов дългосрочен договор с Хамилтън след 2018 г. „Ние сме в преговори за нов дългосрочен контракт и се надяваме, че Люис ще може да остане при нас още много години, каза Волф

– Това е желанието на всички страни. Той иска да бъде с нас и ние бихме искали да го задържим. Но в същото време мисля, че той трябва да седне на спокойствие и да реши какво да прави в бъдеще.”