Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамашима: Алонсо е по-спокоен, Шумахер – по-агресивен

Хамашима: Алонсо е по-спокоен, Шумахер – по-агресивен

32
0
Хирохиде Хамашима

Фернандо Алонсо и Михаел Шумахер си приличат в много отношения, но са различни като характери, заяви Хирохиде Хамашима в отговор на въпрос как би сравнил двамата световни шампиони.

Бившият технически шеф на Бриджстоун се присъедини към Ферари в началото на тази година и работи с отбора по гумите на Пирели. Той има преки впечатления и от двамата пилоти, така че сравненията му са напълно основателни.

И двамата никога не се отказват в усилията си да спечелят победи и титли – твърди Хамашима. – Според мен обаче Фернандо е по-спокоен, а Михаел – по-агресивен. По време на срещите ни Фернандо винаги казва мнението си внимателно. Михаел също правеше добри коментари, но начинът му на изразяване бе различен.

Японският специалист изкарва почти цялата си кариера в Бриджстоун. Той се присъединява към компанията още през 1977 г., докато на по-късен етап оглавява спортния департамент. Връзките между Ферари и Бриджстоун бяха особено тесни в периода, когато Михаел Шумахер бе пилот в Скудерията и съответно пилотът и инженерът се познават много добре.

Впечатленията му от Алонсо пък са трупани от началото на 2012 г. Сезонът не започна добре за екипа и испанецът работеше непрекъснато заедно с тима и Хамашима, за да преодолее трудностите и в момента води във временното генерално класиране на шампионата.