Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: $300 000 за нов под или крило щяха да променят изхода...

Хамилтън: $300 000 за нов под или крило щяха да променят изхода от миналогодишния шампионат

3630
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

ФИА отново отложи обявяването на резултатите от прегледа на финансовите отчети на отборите от Формула 1 за сезон 2021. Това предизвиква допълнителни съмнения относно цялата ситуация, защото е третото отлагане от страна на федерацията. Слуховете се променят непрекъснато. Говори се едновременно за значително превишаване на бюджет, за дребно провинение (под 5% от лимита) и за липса на нарушение. От ФИА настояха, че няма изтичане на информация от организацията и подобни твърдения са несъстоятелни. Това, разбира се, означава, че и по време на уикенда за Гран при на Япония въпросът за бюджетния лимит ще остане една от основните теми в падока. Люис Хамилтън, както и голяма част от останалите пилоти, вече бяха попитани за мнението им по въпроса. Седемкратният световен шампион посочи пред Скай Спортс, че не знае дали има нарушение.

„Всъщност не бих искал да говоря по въпроса. Мога да кажа, че миналата година нашите последни подобрения бяха на Силвърстоун. За щастие се оказа, че е страхотен пакет и можехме да се борим с тази кола след това. После виждахме как Ред Бул всеки уикенд или почти всеки уикенд носят нови части. Мисля, че имаха поне още четири ъпгрейда от този момент нататък.“

„Ако бяхме похарчили 300 000 долара за нов под или да променим крило, това щеше да промени изхода от шампионата. Надявам се в случая да не става дума за такова нещо“, каза Хамилтън

„Според мен трябва да има прозрачност заради феновете и интегритета на спорта. Не знам достатъчно по въпроса. Знам, че се водят много разговори, споменават се някакви числа. И аз очаквах като всички резултатите да излязат вчера. Иска ми се да мисля, че нещата се приемат много сериозно. Наистина вярвам на Мохамед [бин Сулайем], че ще си свърши работата и се надявам да стори това, което е правилно за спорта. Да, мисля, че за Формула 1 ще е зле, ако има нарушение и няма действие заради това. Не знам дали има. Ще изчакам понеделник“, допълни Хамилтън.

Мерцедес, както и Ферари, няма нови компоненти за последните надпревари от шампионата за 2022 г. И двата отбора заявиха, че не разполагат с повече пари за подобрения на колите си. Твърди се, че Мерцедес ще има последни новости в Остин, Тексас.