Начало Избрани Хамилтън: Автомобилът отново подскачаше

Хамилтън: Автомобилът отново подскачаше

3346
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън завърши на четвърта позиция в състезанието в Белгия. Пилотът на Мерцедес потегли трети, но нямаше отговор на темпото на колите на Ред Бул, както и тази на Шарл Льоклер. Седемкратният световен шампион също така заяви, че неговият автомобил отново е страдал от подскачане.

Хамилтън имаше сравнително добро потегляне и успя да се предпазни от инциденти. Състезателят на Мерцедес обаче не успя да спре настъплението на Макс Верстапен. Нидерландецът спечели днешната Гран при по доста убедителен начин, макар да потегли шести. Хамилтън все пак успя да задържи четвъртото място, макар и да не бе заплаха за Льоклер. Британецът реши да направи безплатен бокс в самия край на надпреварата в Белгия и записа най-бързата обиколка. По този начин той добави още една точка към актива си

Хамилтън съобщи, че неговият болид е страдал от подскачане по време на състезанието на Спа. Това е проблем, който измъчваше отбора от Бракли през миналия сезон. Мерцедес беше един от екипите, които най-много пострада от този неприятен феномен. Днес се оказа, че подскачането частично се е завърнало в колата на Люис.

„Смятам, че състезанието не беше интересно. Не се случиха много неща и като цяло не успях да се справя с колите пред мен“, сподели Хамилтън.

„Автомобилът отново подскачаше. Борех се в началото на състезанието. Честно казано задната част на болида е най-големият ни проблем. След това отново се сблъскахме с големи отскоци. Така на практика се върнахме към проблемите, които имахме миналата година.“

„Затова изоставах на няколко секунди зад колата на Ферари в края. Имах добро темпо, не можех да се доближа по-близо. След това направих най-бързата обиколка в края. Беше хубаво да имам такава разлика с колите за мен. Но днес времето беше поривисто, заради което беше много трудно да се държа колата балансирана“, каза още Хамилтън.

Хамилтън заяви, че проблемът с отскачането е бил по цялата писта. Той добави, че Мерцедес ще проучи проблема и ще се стреми да намери решение преди следващото състезание.

„Те [Мерцедес] не знаят [какво е причинило отскачането], което за мен е притеснително. Следващата седмица ще обработим данните и ще се опитаме да разберем какво да правим преди следващото състезание“, каза британецът.

„Всъщност нямам повече отговори за вас. Знам какво искам и се моля за него. Сега просто чакам деня, в който ще го получа.“

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел финишира на шеста позиция. Младият британец заложи на алтернативна стратегия, която в крайна сметка проработи добре.