Начало Избрани Льоклер: Имахме доста положителен уикенд по отношение на темпото

Льоклер: Имахме доста положителен уикенд по отношение на темпото

1572
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка Ферари

Шарл Льоклер финишира на трето място в днешната Гран при на Белгия. Пилотът на Ферари потегли от полпозишън благодарение на наказанието на Макс Верстапен. Льоклер обаче нямаше отговор на темпото на темпото на автомобилите на Ред Бул. В крайна сметка Льоклер постигна максимума, на който бе способен- място веднага зад Верстапен и Серхио Перес.

Льоклер показа много добро темпо от началото на уикенда в Белгия. Състезателят на Ферари даде второ време в квалификацията за основата надпревара и бе точно зад Верстапен. Льоклер си осигури старт от първа позиция заради наказанието на Верстапен

Пилотът на Ферари даде четвърто време във вчерашната спринтова квалификация и бе изпреварен от Карлос Сайнц. За нещастие, Льоклер попадна в трафик по време на спирането си за интермедии по време на самия спринт на Спа. Така той финишира на пето място и спечели 4 точки.

Льоклер запази първото място след старта на Гран при на Белгия. Радостта му обаче бе прекалено кратка, тъй като беше изпреварен от много по-бързия болид на Перес на правата „Кемъл“. След това 25-годишният състезател заемаше второто място.

С напредване на състезанието, Льоклер бе задминат и от Верстапен. Въпреки това той успя да се задържи на третото място и да не допуска да бъде застигнат от Люис Хамилтън. Пилотът на Ферари имаше добра стратегия и задържа позицията си на подиума до развяването на карирания флаг в Белгия.

„Имахме доста положителен уикенд по отношение на темпото. Състезанието мина добре от моя страна. Отпадането на Карлос все пак бе жалко“, сподели Льоклер. „Когато погледнете Ред Бул, виждате, че все още имаме много работа, особено по отношение на състезателното темпо. По отношение на деградацията и всичко останало те все още са доста напред“, добави пилотът на Ферари.

Льоклер също така призна, че е трябвало да пести гориво в края на състезанието. Петкратният победител все пак си отдъхна малко след последното спиране на Хамилтън

„Беше ми казано да пестя гориво. Това беше важно в края на състезанието, когато се борех с Хамилтън. Темпото ми беше такова, че можех да държа Люис зад себе си. Неговото допълнително влизане в бокса за най-бързата обиколка направи живота ми малко по-лесен“, завърши Шарл Льоклер.


Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц отпадна от Гран при на Белгия. Испанецът имаше сериозни поражения в автомобила след контакт с Оскар Пиастри (Макларън) в първата обиколка.

„Атакувах Люис в завой №1. Смятам, че почти бях направил маневрата, но след това получих малък контакт в задната част на колата дясна част. Ако искате да чуете моето честно мнение, смятам, че Оскар допусна грешка, тъй като който се опита да влезе странично в завой №1“, заяви Сайнц.

„Ако погледнете последните седем, осем години, всеки, който е опитал този ход, никога не е печелил от това и е предизвикал някоя катастрофа. Не знам дали беше малко липса на опит, малко оптимизъм. Но това отново беше състезателен инцидент, който ми костваше състезанието“, добави пилотът на Ферари.