Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън благодарен, че успял да докара колата до финала

Хамилтън благодарен, че успял да докара колата до финала

3541
0
Люис Хамилтън
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън завърши втори в Гран при на Емилия-Романя след като стартира от полпозишън. Британецът загуби лидерската си позиция от Макс Верстапен още на старта, който спечели състезанието с над 20 секунди преднина. Между двамата имаше контакт и Люис загуби част от предното си крило, но темпото му бе достатъчно добро, за да се движи близо зад опонента си от Ред Бул.

В 31-та обиколка обаче, седемкратният световен шампион излезе от пистата докато задминаваше по-бавните пилоти с една обиколка. Той остана неподвижен за известно време, но успя да включи задна предавка и да излезе от чакъла. След влизането си в бокса той бе девети, но червен флаг, предизвикан от катастрофа на съотборника му с Ръсел, даде шанс на Хамилтън да влезе отново в битката. Така той успя да се изкачи отново до второ място и да вземе най-бърза обиколка. По този начин той и Мерцедес останаха първи в класирането.

„От моя гледна точка не бе от най-добрите ми дни. За пръв път от много време допускам подобна грешка. Все пак съм благодарен, че успях да докарам колата до финала. Сухата линия бе само една и предполагам бързах прекалено да изпреваря по-бавните коли. Минах от вътрешната линия и видях, че е мокро. Опитах да спра, но колата просто не можа да забави и изхвърчах от пистата.“

„Поздравления за Макс, той свърши фантастична работа днес. Ландо също, страхотно е да видя Макларън отново на подиума.“


Тото Волф бе изключително доволен от карането на Хамилтън днес. Шефът на тима каза, че Люис е спасил целия отбор днес с това, което е направил. Австриецът коментира и катастрофата между Ботас и Ръсел, довела до тяхното отпадане.

„Беше тежък сблъсък. Комуникацията между тях след това не бе особено дрюжелюбна, но трябва да погледнем ситуацията отново. Може би вината не беше 50/50. Вероятно е 60/40, но не знам на чия страна.“