Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Борбата ми с Льоклер щеше да е доста оспорвана

Хамилтън: Борбата ми с Льоклер щеше да е доста оспорвана

2021
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън спечели 87-ия си полпозишън в навечерието на старт №200 за тима си Мерцедес – домашната Гран при на Германия. Първата позиция на стартовата решетка е четвърта за него през сезон 2019 г. и трета в немския старт.

„Супер доволен съм от полпозишъна в това толкова специално за нас състезание”, коментира Хамилтън

„Целият отбор е със специални ретро екипи, за да отбележим 125 години автомобилен спорт и нашия старт №200. При нас е и новият главен изпълнителен директор на Даймлер Ола [Калениус], така че се надявам да се справим.”

Отпадането и на двете Ферари-та определено имаше влияние върху финалната битка. Темпото ми бе добро. Смятам, че борбата ми с [Шарл] Льоклер щеше да е доста оспорвана. Те бяха бързи през целия уикенд.”

„Бях доволен от първия си тур в Q3, загубих малко време само в осми завой. Позицията на грида е особено важна тук и съм благодарен, че съм на полпозишън.”

В тима на Мерцедес пък са били подготвени да сменят Хамилтън с Естебан Окон, тъй като англичанинът не се чувствал добре сутринта. Самият пилот обясни, че го боли гърлото.

„Подготвихме се в случай, че не успея да изляза за сесията. В крайна сметка квалификацията премина сравнително плавно. Отборът свърши страхотна работа в това да ни извежда на пистата в точните моменти”, допълни Хамилтън.

Валтери Ботас от своя страна сподели, че е имал проблеми със спирачките в Q3

Финландецът остана трети на грида, изпреварен от съотборника си и Макс Верстапен (Ред Бул).

„Всичко премина нормално в сутрешната тренировка, но в квалификацията се борех с блокиране на спирачките. При всички по-сериозни спирания като тези във втори, шести и осми завой просто продължавах направо. Нямах доверие в спирачките си, тъй като поведението им се променяше тур за тур. Управлението беше трудно. Смятам, че можех да съм с около 0,2-0,3 сек по-бърз в Q3. Не беше лесна квалификация”, обясни Ботас.

„Ситуацията ни изненада. Не бях сигурен какво ще се случи като натисна спирачките. Трябва да разберем защо стана така. Надявахме се на по-добър резултат. Но трето място не е трагедия, а и неделята е дълъг ден. Няма да има значение откъде стартираш, ако вали.”