Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Да видим каква разлика ще донесат меките гуми на старта

Верстапен: Да видим каква разлика ще донесат меките гуми на старта

1890
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен и Пиер Гасли постигнаха второ и четвърто време в квалификацията за Гран при на Германия. И двамата пилоти на Ред Бул определиха резултата си като добър.

„Първа редица на това трасе е чудесно постижение за тима ни и Хонда”, каза Верстапен

„Беше добър ден. Определено намерихме малко повече скорост в сравнение с вчера. Сутринта бях доста доволен от автомобила, в Q1 също. В Q2 имах малък проблем с работен режим. Съжалявам, че не успяхме да преминем сегмента с гуми медиум. Но всичко се оправи, след като променихме настройката.”

„Трябва, разбира се, да отбележи, че във Ферари имаха проблеми и с двете си коли. В противен случай щяха да се борят за полпозишъна. Но за целта трябва да стигнат Q3. Ние се възползвахме максимално от шанса си и сме на първа редица.”

„Аз ще съм с различна стратегия в сравнение с Мерцедес. Не планирахме точно това, но все още сме в битката. Да видим каква разлика ще донесат меките гуми на старта.”

От Хонда се извиниха на Верстапен за ситуацията в Q2, когато той загуби мощност. Причината била, че опитали различен режим на задвижващата система, откъдето се появил и проблемът.

Четвъртото място на Гасли бе чудесно представяне след вчерашната му катастрофа, която не бе приета добре от тима

„Успях да направя прилични обиколки и съм доволен. Чудесно е да се класирам на втора редица след целия труд на механиците ни да поправят колата. По този начин им се отблагодарих. Вчера натисках и прескочих границата”, обясни французинът.

„Все още има няколко области, в които да постигна подобрение. Но нещата се напасват. Сега трябва да се съсредоточим върху състезанието.”