Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Броим дните до появата на големия пакет с новости. Това ще...

Хамилтън: Броим дните до появата на големия пакет с новости. Това ще е началото на нещо ново за нас

3885
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка Мерцедес

Люис Хамилтън и Мерцедес броят дните до появата на големия пакет с новости за F1 W14, макар да не знаят какво развитие ще постигнат с него, заяви самият пилот. Седемкратният световен шампион финишира шести в Гран при на Азербайджан. След финала той бе попитан дали с екипа са използвали максимума от колата в Баку.

„Мисля, че да“, отговори Хамилтън.

„Според мен направихме страхотна подготовка преди да тръгнем за Баку. Изкарах няколко дни във фабриката, карах много на симулатора и съм страшно горд с отбора. Огромно благодаря на всички в завода. Цялостната настройка на този екип е страхотна. Всички искат да печелят и са съсредоточени върху постигането на прогрес, за да се върнем към желаните позиции. Просто вървим стъпка по стъпка. Последното представяне не е провал, а още една крачка към целта ни“, заяви седемкратният световен шампион.

„Всички в бокса остават положително настроени, вършат си работата възможно най-добре и това е всичко, което можем да искаме, докато не излязат новостите за колата. Надяваме се те да ни позволят да участваме в по-голяма степен в битката.“

„Бяхме наясно, че ще минат няколко надпревари преди този пакет нови неща се появи на писта. Затова просто броим дните и седмиците, докато се появи. Понастоящем не знаем точно колко добро ще е това развитие. Наясно сме, че ще е началото на нещо ново за нас“, коментира Хамилтън

Англичанинът каза също така, че се надява на малко по-добро темпо от Мерцедес F1 W14 в Маями.

„Миналата година колата подскачаше много там. Сега нещата са далеч по-добри и затова се надявам да сме по-близо до момчетата в челото. Вероятно не особено близо до Ред Бул – те са много бързи. Но може би да се борим с Астън [Мартин]-ите, защото това би било изумително“, допълни Хамилтън.

Британският пилот каза също така, че темпото на F1 W14 в Баку не е било толкова добро, колкото в Мелбърн. Това обаче не е довело до спад в мотивацията на екипа.

„Всички страшно много искаме да се справим. А след като си върна увереността в колата, темпото ще дойде“, добави Хамилтън.