Начало Избрани Хамилтън: Дойдох тук с надеждата, че ще се доближа на три десети до...

Хамилтън: Дойдох тук с надеждата, че ще се доближа на три десети до Ферари и Ред Бул

5327
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън призна, че Мерцедес е много по-далеч от темпото на Ферари и Ред Бул, отколкото неговите очаквания. Британецът завърши на четвърта позиция в квалификацията на Пол Рикар с изоставане от близо една секунда. Това е доста разочароваща разлика, като се има предвид големите надежди на германския отбор преди началото на уикенда във Франция.

„Дойдох тук с надеждата, че ще се доближи на три десети до Ферари и Ред Бул. Оказа се, че сме на една секунда зад тях:, каза Хамилтън.

В Мерцедес смятаха, че комбинацията от бързи завои, гладка повърхност и високи температури на пистата Пол Рикар ще пасва идеално на техния болид. Самият Хамилтън призна, че се надява този уикенд да бъде трамплин за по-конкурентно представяне в Унгария.

„Чрез тези три десети се надявах, че в следващото състезание ще успеем да се доближим още по-близо и да участваме в битката в Будапеща. Но ще мине известно време, ако нещата там се окажат същите. Не съм спирал да губя вяра, че ще спечеля състезание тази година.“

Хамилтън даде четвърто време и изпревари с две десети съотборника си Джордж Ръсел.

Наистина съм доволен от обиколката си в края. Тя беше прекрасна и по-бавна с около секунда. По някаква причина този уикенд изглежда сме много по-далеч от очакваното.“

Двата най-добри отбора са просто в собствена лига.“

Пилотът на Мерцедес отстъпи своя болид на Ник де Врийс в първата тренировка. Все пак Хамилтън заяви, че е наваксал пропуснатото време в колата.

Като се има предвид, че пропуснах първата тренировка, което определено те поставя на по-заден план, наистина съм доволен от постигнатия напредък. Всички във фабриката работят много усилено с нас, за да постигнем напредък. Мисля, че днес направихме крачка назад, но в квалификацията успях да обърна нещата в наша полза.“

Другият пилот на Мерцедес Джордж Ръсел остана шести. Британецът бе изпреварен от своя сънародник Ландо Норис. Въпреки това Ръсел смята, че лесно ще се справи с пилота на Макларън.

Като отбор може би бяхме малко по-далеч, отколкото се надявахме. Очаквахме повече, особено след скоростта ни от вчера. Имах добра обиколка, но допуснах грешка. В крайна сметка разликата е по-важна от реда на финиширане“, сподели Ръсел.

„Ние сме единственият отбор, който намалява разликата в неделя в сравнение със събота. Надявам се, че Люис и аз ще успеем да се справим с Чеко, защото Шарл и Макс са прекалено бързи за нас в момента. Знам че в Макларън винаги са показвали страхотно квалификационно темпо, но ние би трябвало да ги победим с лекота в надпреварата“, добави пилотът на Мерцедес.